onsdag den 5. november 2014

En efterårs gåtur i Rom..

Kalenderen siger november - nogle gange er det svært at forstå.. November betyder for os at vi har mindre end to måneder tilbage i denne dejlige by, før vi vender snuden hjem til jul.. November betyder også, at det er efterår.. Det er også lidt svært at forstå, for vi har stadig 20 grader og sol de fleste dage.. Vejrudsigten siger regn de næste dage, men det tror vi næsten ikke på, for i de 2,5 mdr. vi har været her, har vi endnu ikke har to dage i træk med regn.. 

























Træerne og bladene fortæller os også at det er efterår.. 

I mandags gik vi os en dejlig tur.. Vi føler os stadig overvældede over alle du smukke bygninger med spændende historier bag, som vi hver dag kommer forbi..

På vores gåtur i mandags kom vi bl.a. forbi kirken S. Maria in Cosmedin.. I våbenhuset er Sandhedens mund (Bocca della Veritá) indsat i muren.. Ifølge folketro fra middelalderen skulle alle mennesker, som enten var sigtet for en forbrydelse eller som havde aflagt ed, stikke hånden ind i munden.. Hvis man ikke havde talt sandt ville fingrene blive bidt af.. 
Jonas og jeg gik heldigvis derfra med alle vores 10 fingre hver i god behold.. 


Overfor kirken ligger Forum Boarium, hvor to antikke templer stadig står.. Templet for Hercules (Tempio Rotondo) blev bygget i slutningen af det 2. århundrede f.Kr. og ifølge indskriften er det bygget til ære for Hercules Victor.. Man formoder stifteren hørte til foreningen af oliehandlere som tilbedte Herkules som deres skytsgud. 




Dette Tempel (Templet for Portunus) er fra det 1. århundrede f.Kr. og er en af de eneste næsten fuldstændig bevarede templer.. 

Vi kom også forbi Marcellus teatret (Teatro de Marcello). Cæsar påbegyndte dette teater og et blev færdiggjort af Augustus omkring 13 f.Kr. Der var plads til 15.000 tilskuere. Den oprindelige højde var 33 meter, men kun de to nederste etager er bevarede.. 

Så blev det til endnu et lille indlæg fra vores hverdag her i Rom.. I dag kommer Stine og René herned og det har vi glædet os rigtig meget til.. Deres fly var desværre forsinket allerede fra Billund, så vi ved endnu ikke helt hvornår de når frem til Rom.. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar