mandag den 27. oktober 2014

På tur til Vatikan museet .. :)

I går var vi på tur til Vatikan museet. Det er gratis den sidste søndag i hver måned - så det var en god dag at tage afsted.. Vi var dog ikke de eneste der havde fået samme idé.. Selvom vi var ved museet 45 minutter før det åbnede stod vi stadig i kø 45 minutter efter det var åbnet før vi kom ind.. Jeg har aldrig i mit liv set en kø så lang - den var flere hundrede meter lang.. 

Halvanden time i kø blev det jo samlet til, men vi er enige om, at det var hele ventetiden værd. Musset er kæmpe stort og der var så mange ting at se.. :)

Personligt synes jeg ikke den største oplevelse var, at se de forskellige samlinger museet havde udstillet, men der imod det at se selve bygningerne.. Vægge, lofter og gulve var utroligt smukt udsmykkede og det synes jeg virkelig var en oplevelse. Det Sixtinske kapel var selvfølgelig også en oplevelse og en af de ting som jeg havde set mest frem til at se (Desværre må man ikke fotografere der, så kan ikke vise billeder derfra).

Billeder fra Vatikan museet..



Billeder af flotte gulve, lofte og vægge.. :) 







Dette billede er fra galleria delle Carte Geografiche. Det er fra museet længste sal, som er 120 m. lang. På væggene er der malet geografiske kort over forskellige italienske områder. 


Her er lidt billeder fra nogle af de forskellige udstillinger.. 



Sala Della Biga - Bigaen er en romersk væddeløbsvogn med to heste spændt for. Denne skulptur er et arbejde i marmor fra 100-tallet e.Kr. 

Maleriet er et af Van Goghs værker.. :) 

- og så et par billeder fra Vatikanets haver.. 
Cortile della Pigne 




Cortile Ottagono - Den ottekantede gård 

Og til sidst et billede af den fantastiske og helt specielle trappe.. :) 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar