lørdag den 4. oktober 2014

I en radius af 3 km.. Part 1

Jeg vil i dette indlæg fortælle jer lidt om vores nærområde og om alle de smukke og dejlige ting og sager vi har indenfor en radius af 3 km fra hvor vi bor.. 

Vi har heldigvis rigtig mange skønne ting - så dette indlæg bliver part 1 i en række af indlæg om vores nærområde.. :)

Vi kan da lige starte med at vise jer udsigten fra vores værelse.. :)




Jeps - sådan ser det altså ud.. 

Vores lejlighed ligger lige midt imellem to af Roms syv pilgrimskirker.. 

San Giovanni kirken er den ene af dem.. Og smuk det er den. Denne kirke er Roms domkirke og den går også for at være Roms ældste kirkebygning. Indtil 1308 var dette den vigtigste kirke. Paverne boede nemlig her før de flyttede residensen til Vatikanet. De store hvide statuer forestiller Kristus, Skt. Johannes og andre store helgener. 

Santa Croce in Gerusaleme kirken er den anden af pilgrimskirkerne som ligger tæt på vores lejlighed. Kirken indeholder forskellige relikvier bl.a. dele af Kristi Kors, en nagle og to torne fra tornekronen fundet af den Hellige Helena, Konstantin den Stores moder. Alle disse relikvier gør kirken til en såkaldt mirakelkirke - en kirke som tilskrives mange mirakler.


Scala Santa - Den hellige trappe ligger lige ved siden af San Giovanni in Laterano. Troende valgfarter dertil for at gå på knæ hele vejen op af trappen - en bodsvandring. Ifølge traditionen siges det, at trappen er den som Jesus gik op af, da han skulle til forhør hos Pontius Pilatus. På trappen er der flere steder indlagt små glasplader hvor under man kan se noget rødt. Dette siges at være spor af Jesu blod. Der er altid mange besøgende her og vi ser ofte et hav af nonner besøge denne trappe. Det er en speciel oplevelse at være der, fordi mange af de troende er helt i ekstase når de tager vandringen på knæ op af trappen. Mange græder. 

Denne smukke obelisk står bag San Giovanni Kirken.. Obelisken er oprindeligt fra Egypten, men romerne fik den flyttet hertil som et symbol på deres dominans. Først blev den placeret på Circus Maximus, men blev senere flyttet her til San Giovanni.. 


Det er bare nogle af de smukke steder vi har inden for en radius af 3 km.. Part 2 kommer snarest.. :) 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar