søndag den 12. oktober 2014

Lommetyve.. Der er mange..

Lommetyve er der desværre mange af rundt omkring i Rom.. En var vi med metroen og pludselig råbte en britisk mand af en ung kvinde.. "Give it back, give it back". Den unge kvinde var på vej til at hoppe ud af metroen, men manden hev hende ind igen og holdt hende fast. I starten troede vi egentlig, at det var manden der var lidt skør - og vi var ikke de eneste, der havde fået den opfattelse. Mange trådte hen for at beskytte pigen og prøvede at stille sig imellem de to.. Det viste sig dog, at pigen havde stjålet hans pung. 

Mange lommetyve stiller sig ind i metroen lige indenfor døren. De stjæler fra dem der står nærmest og hopper så ud af metroen i det øjeblik den kører. Så er de langt, langt væk når det opdages at man er blevet bestjålet..

Vi har heldigvis ikke selv oplevet det på egen krop - men det skal også siges, at vi er meget opmærksomme på vores ting.. Desværre er der flere af dem vi har lært at kende fra Jonas' skole, som har oplevet at blive bestjålet.. Én blev bestjålet i metroen på samme måde, som vi har beskrevet, mens det for andre er sket når de har siddet på restaurant..

Det er ærgerligt, at det er så stort et problem - man kommer til at mistænke alle.. 

På den store banegård her i Rom, Termini står der også skilte rundt omkring med beskeden om, kun at modtage hjælp fra personalet.. Der står ellers mange - rigtig mange - klar til at give en hjælpende hånd med bl.a. køb af billet, finde vej til den rigtig perron osv. Desværre forventer de så enten at få sig en god portion drikkepenge eller også tager de sig den frihed at tage selv. De arbejder sammen i grupper, én hjælper og distraherer, mens andre så kan gå i lommerne og taskerne på folk..

Rom er en dejlig by - men dette er dog en af de knap så charmerende sider ved byen.. 


Billedet har jeg lånt herfra.. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar