onsdag den 20. august 2014

På tur til Vatikanet.. :)

I mandags gik vi ind til Vatikanet og ind i Peters Kirken.. Det var meget storslående og imponerende og vi kunne bruge lang tid derinde. Hele tiden fik vi øje på nye detaljer..



For 5€ kan man komme op i kuplen - så vi tog de 532 trin op (jeps - vi talte hele vejen) og sikke da en udsigt..


Kuplens inderside er beklædt med smukke mosaikker - se bare her.. 


Vi kom selvfølgelig forbi et par Schweizergardere i deres fine uniformer.  Schweizergarden er det mest kendte af Vatikanets tre overvågnings- og militærkorps. Gennem de sidste 500 år er det næsten de samme familier der har leveret soldater til korpset og det opfattes som et kald. Italienerne har aldrig opfattet Schweizergardere som værende særligt intelligente og der går historier lignende de danske Molbo historier om dem.


Vatikanet ligger ca. en times gåtur fra hvor vi bor og med det gode vejr vi har er det jo ingen sag at gå derhen .. :)

I går tog vi sporvognen hen til Jonas' universitet.. Det var en tur på ca. 25 minutter. Vi gik hjem derfra og selvom vi endnu ikke kender så meget til de forskellige områder i Rom, var det tydeligt, hvordan nogle var mere velhavende end andre. Mange steder er Rom meget beskidt og slidt, mens den andre steder er enormt smuk.. Kontrasterne er slående.. 

Vi har i løbet af de sidste par dage også været på jagt efter et supermarked. De er faktisk ikke helt nemme at finde hernede. Vi har da fundet nogle, men vi synes bare de ligger lidt langt væk.. 

I dag har vi flyttet til rundt på møblerne på vores værelse, så det er blevet lidt hyggeligere.. Senere vil vi igen ud og udforske byen - vist uden noget særligt mål. Og i aften skal vi have afprøvet én af de to isbutikker der ligger på vores vej. :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar