mandag den 25. august 2014

Siden sidst..

Det er vist ikke det helt store der er sket siden sidst.. Vi nyder fortsat byen og alt hvad den har at byde på.. Hver dag kommer vi forbi flotte kirker - den ene mere pyntet og overdådig end den næste. :)

Hver dag kommer vi også forbi mange tiggere og triste skæbner, som desværre også pryder bybilledet. Det gør os nysgerrige på, hvordan systemet mon fungerer her i Italien. Jeg har en italiensk veninde, som er bosat i Rom. Hun er på nuværende tidspunkt på ferie hjemme hos sin familie, men vi har aftalt at ses når hun kommer tilbage til Rom igen. Jeg håber hun kan gøre mig klogere på, hvordan tingene hænger sammen hernede - og hvilken hjælp der mon er at få for udfordrede skæbner.. 

Hver dag i 10 dage nu er vi gået forbi Colosseum - det er dog stadig ikke helt hverdagskost for os. :) Vi bliver stadig lige fascinerede hver gang vi kommer forbi. I går aftes satte vi os ned til Colosseum og nød lidt hvidvin og det liv der er omkring Colosseum. Turister, romere, italienere, gadesælgere, børnefamilier, unge par og mange flere i skøn forening. :) 



Da vi her til aften bestemte os for at tage ud og spise blev det også på en restaurant med udsigt til Colosseum. Risotto og pizza blev indtaget med største fornøjelse.. :)

I går var vi på loppemarked - Italiens største. Og det var stort - og der var mange mennesker - og det var varmt! Det er et loppemarked der finder sted hver søndag langs Tiberen ved Porten Porta Portese, hvor alt mellem himmel og jord bliver solgt. Jonas kiggede bl.a. på Led Zeppelin lp'ere, mens jeg blev mere tiltrukket af alle de fine tasker og lædervarer .. :) 

Der udover har vi også været en tur forbi Circus Maximus, som i dag mest af alt bare er en park, som rummer de få rester der er tilbage af den gamle hestevæddeløbsbane. Her var der plads til 300.000 tilskuere og der blev kørt i små vogne, hvor der kun var plads til kusken og med to, tre eller fire heste spændt for.
Der er ikke blevet kørt væddeløb på Circus Maximus siden år 549. 


Circus Maximus med Foum Romanum i baggrunden.. 



Vi har også været på dejlige gåture langs Tiberen..

Vi har i dag taget imod vores nye rumbo - men det vil vi fortælle mere om senere..
Det var alt for nu.. :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar